Focus op zingen

Focus op zingen

Focus op Zingen bij dementie

In Hoorn is sinds kort een koor voor mensen met dementie. Elke donderdagmiddag wordt er in de kantine van voetbalvereniging Zwaluwen ’30 gezongen. Geheugenkoor Focus is bedoeld voor mensen met beginnende dementie en niet aangeboren hersenletsel.

Het koor wordt geleid door de vakdirigent Olaf van Rijn. Samen met gedreven vrijwilligers wordt er veel Nederlandstalige muziek gezongen. Er zitten inmiddels ruim dertig nummers in de map.

Zoals Spiegelbeeld, Kleine kokette Katinka, Het kleine café aan de haven en Er zaten twee motten. Maar ook Het dorp, Yesterday en Edelweiss staan op het repertoire. De bekende nummers blijken een wondermiddel te zijn. Probleemloos worden de liedjes meegezongen. En dat geeft zo veel plezier en voldoening.

De zangers en zangeressen mogen verzoeknummers opgeven. Zodoende kwamen Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij en de Zuiderzeeballade van Oetze Verschoor en Sylvain Poons in de map.

Gezelligheid is een belangrijke factor. Er is koffie en thee van het huis vóór de repetitie en in de pauze. Deelnemers betalen  5 euro per keer. Eventuele begeleiders betalen niet.

Opgave vooraf mag. Maar gewoon een keer langs komen is ook prima. U bent van harte welkom op donderdagmiddag. We zingen van 13.30-15.30 uur.

In de basisschoolvakanties wordt er niet gezongen.

Voor informatie kunt u terecht op www.geheugenkoorfocus.nl of bij Janny Blank 06-43782530.